Dogodki - novice

Pozdravljeni!    

Gostilna Brin leži ob vznožju Svete planine  ( spodaj na sliki sta Planina in Javor, spodaj Knezdol) - pešpot vas popelje na vrh v 45 minutah. V nadaljnih 5-ih minutah pridete na hrib Javor, V še dodatnih 10 minutah, pa na smučišče Medvednica. Če nadaljujete pot preko Volčjih jam in Lize, se vrnete nazaj na izhodišče. 
Malo daljša je pot preko Lize na Mrzlico - tja boste prišli v približno dveh urah. 

Do nas lahko tudi prikolesarite, ter se nato odpravite proti Knezdolu in Podmeji.


Če želite, se lahko z avtom odpeljete po cesti skozi vas Knezdol, cesta vam nudi lep razgled na Trbovlje in okoliške hribe; ali pa zavijete proti Podmeji in naprej na Marijo Reko in avtocesto...

Tu je par slik naše Knezdolške okolice :)

Letošnja pridobitev je polavtomatski defibrilator!

19. Aprila smo se v Gostilni Brin zbrali v počastitev dobrodelne geste. Marinka in Boris Kuder sta v zahvalo, za skoraj 30 let obratovanja lokala, skupnosti podarila defibrilator. V Brinu smo se tako zbrali sokrajani, gosti in vsi, ki jih je zanimalo delovanje te naprave, namenjene reševanju življenj pri nenadnem srčnem zastoju. Po nagovoru gospe Marinke, ki je bila presrečna nad odzivom in prijaznostjo ljudi, je uradni predstavnik CardiAid-a predstavil pol-avtomatski defibrilator. Prikazal nam je delovanje naprave in korake oživljanja. Predstavnica medicinskih sester gospa Zdenka Deželak pa nam je pomagala osvežili znanje Prve pomoči. Bilo je poučno in zanimivo srečanje. Po uradnem delu so poskrbeli za prijetno druženje ob zvokih harmonike, hrani ter pijači. Za posladek pa so poskrbele v društvu Kmečkih žena in deklet. Vsem hvala.
  
Tole pa sta dve lepotci, ki se paseta na sosedovih travnikih. V ogradi prav tako lahko vidite damjake.