Jedilni list


Jedi navedene v jedilnem listu so vam na voljo vse leto. (razen sezonskih :))

Poleti vam posebej priporočamo filirano postrv s pršutom in sirom, Ribjo ploščo;  sardelice za prigrizek in kalamare po vaši želji; različne solatne krožnike in ''zdrave'' menije :)

Pozno jeseni in pozimi, pa vam ponujamo naše, domače, koline:  krvavice, pečenice, mesenke, suhe klobase in jetrnice(vse tudi za domov); kot prilogo pa matevž, ajdove žgance, dušeno zelje, vse zabeljeno z domačimi ocvirki.

Prav tako domači so: štrudelj - jabolčni, skutni ali borovničev, suho meso ''iz salamurce'', in pa kruh iz domače peči!

Na voljo vam je tudi ''knapovska kuhinja'' -  ''granedirmarš'', ''šmorn'', knapovsko sonce ali ''funšterc in črn kufe''...

Spečemo vam tudi ocvirkovo, metino potico, česnove brioše - Perkmandelce, hlebec kruha za domov - le prej nam povejte!  

Jeseni, pa vam iz Slovenskih konjic pripeljemo še sladki mošt. 

V primeru predhodnega naročila skupine, sestavimo meni v dogovoru z vami.


 Z izjemo enolončnic in prave goveje juhe, so vse jedi pripravijo ob vašem naročilu.
    
Jedilni list

PREDJEDI

Sir in olive (18 dkg)

Domači narezek (za 2 osebi)

Pršut in sir (10 dkg+10dkg)

Praženi jurčki z jajčko

Goveja juha z rezanci

Goveja juha z zdrobovimi žličniki

Goveja juha s fritati

Gobova juha

Gobova juha s popečenimi kruhki 

Gobova juha z ajdovimi žganci 



GLAVNE JEDI

Brin krožnik

( Puranji zrezek dunajski (lahko z bučnimi semeni), pariški, sv.pečenka,

sirov štrukelj ali pomfri, pražen krompir, kroketi, zelenjavna priloga)


Krožnik za lačne

(sv.pečenka, zelenjava,pražen krompir)


Pečenka Brin (sv.pečenka, gobe, sir)

Svinjska pečenka

svinjska reb'rca

Ocvrt piščanec ali Pečeno pišče

PURANJI IN SVINJSKI ZREZKI

Naravni, Dunajski, Pariški, Na žaru

Gratiniran, V smetanovi omaki, Dunajski z bučkami ali mandelji,Po vrtnarsko – z zelenjavo,Ljubljanski, Švicarski
Z jurčki ali lisičkami

RIBE IN LIGNJI

Postrvi ''Po tržaško''

Postrv filirana - na žaru
Ribja radost  -postrv s pršutom in sirom
Ocvrti lignji in lignji ''po mornarsko''(le v moki)

Nadevani lignji s šunko in sirom

Nadevani lignji s pršutom in sirom

Sardelce

Ribja plošča za 2 osebi

(postrv, lignji –nadevani in ocvrti, sardelce, morski sadeži v buzari,slan krompir, blitva)


VEGI in ZDRAVO

Vegetarijanski krožnik

( Sestavljen krožnik: zelenjava-kuhana ali na žaru; sir- ocvrt ali žar; kroketi ali pomfri in riž, žita)

Zelenjavni, veganski krožnik

(Sestavljen krožnik: zelenjava – kuhana ali na žaru,riž, žita, pomfri

Ocvrti sir s tatarsko omako

Sirov štrukelj

Super fit solatni krožnik

(Različne vrste solate, semenke, riž, žita,jajčka in sir, ter puranje meso)

Diabetični krožnik

(Puranji file na žaru, česnov krompir, zelenjava in ločena priloga: zelena solata)

Zdravi krožnik s puranom

(Riž, žita,različne solate, puranji zrezek na žaru s pršutom in sirom)

Zdravi krožnik s postrvijo 

( Riž, žita,različne solate, bučno olje, filirana postrv)

Zdravi krožnik s kalamari 

( Riž, žita, različne solate, polnjeni kalamari s pršutom in sirom)

Zdravi krožnik s sardel'cami

(Riž, žita,različne solate, sardelce)

Knezdolčan in vegi knezdolčan

(Riževi rezanci, zelenjava žar in piščančje meso)

PRILOGE

Česnov krompir, Riž, Pire krompir

Pražen krompir, Pommes frittes, Slan krompir,
Ajda, Ajdovi žganci
Zelenjavna priloga (kuhana ali popečena) , Kroketi

SOLATE

Zelena solata, Zelje, Krompirjeva solata, Mešana solata, Fižol, Zelena solata z jajčko,Radič, Pesa, Paradižnik

Solata ''Po domače'' (za 2 osebi)


SLADICE

Čokoladne , Marmeladne palačinke

Zavitek , Ocvrt sladoled,Sadna kupa, Vroče višnje, Orehove palačinke

Palačinka ''Brinka'' (orehove p. z vinskim šodojem)

Sladoled


MALICE IN KOSILA

(Npr. za klasično kosilo vam pripravimo : gobovo ali govejo juho z rezanci; svinjsko pečenko, puran dunajski, pražen krompir, kroket, zelenjavo, ter solato)


* zrezek ali zelenjavo vam po želji popražimo na kokosovem olju

* z izjemo enolončnic in prave goveje juhe, so vse jedi, tudi kosilo, pripravijo ob vašem naročilu




Spodaj so primeri mesne plošče z ločeno  prilogo, kmečke pojedine, ter hladnega narezka z ločeno prilogo.












 Tole pa so primeri solatnega krožnika, postrvi po tržaško, klasičnega kosila in sladice - ocvrti sladoled :)