Gostilna Brin

Dragi gostje, v tem kaotičnem času, ko razsaja virus, lokal obratuje po predpisih in predlogih NIJZ.

S prvim Junijem smo ponovno odprli vrata gostilne, s predpisanimi omejitvami - saj jih poznate:)

Edino, kar se je spremenilo je delovni čas - zaradi omejenega kadra imamo, če ni nič naročeno, oprto med tednom le do četrte ure.

A za šankom se streže, na terasi martinčka in v kuhinji se kuha: in če ne morete jesti pri nas, si vzemite za domov!


Ostanimo odgovorni; a ne žejni in s polnim želodcem:))


Dobrodošli in pozdravljeni!

Gostilna Brin seže od leta 1989. V Knezdolu, na koncu trboveljske doline, smo od mesta oddaljeni dobre 3 km. Pred nami je bila tu Gostilna ''Pr'trugi'' - in mnogi nas še poznajo pod tem imenom!

Objekt sestavlja 6 delov:

Restavracija ( prostor za 40 oseb) je povezana z zimskim vrtom (40 oseb); zunanji pokriti vrt ( 30 oseb), pa se nadaljuje v vrt na prostem. Zadnji prostor je Knežja soba: povsem ločena soba namenjena zaključenim skupinam in sestankom. Najnovejša pridobitev pa je paviljon. Bivši prostor balinišča, je zdaj dvorana, ki sprejme tudi do 80 gostov. Zraven so tudi novi Wc prostori, z olajšanim dostopom za mobilno omejene osebe. Poskrbljeno je tudi za otroke - na travniku so igrala, trampolin in gugalnice.Za hišo pa je tudi večji travnik, primeren za piknike ali zabavo, srečanje na prostem. Prav tako vam na tem prostoru nudimo možnost kampiranja ter parkiranja avtodoma. Na travniku je hišica z možnostjo nastanitve in kopalniškimi prostori, ter priključki za avtodome.

Parkirni prostor je obširen, dostop z avtobusom enostaven.

Nudimo pogostitev zaključenim družbam in hrano po naročilu, kosila ter malice.

Veselimo se vašega obiska - Dobrodošli!


Jedi

Poleti vam posebej priporočamo lahke jedi, filirano postrv s pršutom in sirom, sardelice za prigrizek in kalamare po vaši želji; različne solatne krožnike in ''zdrave'' menije (manj kalorične, brezmesne ali brezglutenske) Pozno jeseni in pozimi, pa vam ponujamo naše, domače, koline: krvavice, pečenice, mesenke, suhe klobase in jetrnice (vse tudi za domov); kot prilogo pa matevž, ajdove žgance, dušeno zelje, vse zabeljeno z domačimi ocvirki. Prav tako sami pripravljamo: štruklje, krokete, polpete, štrudelj - jabolčni, skutni ali borovničev, suho meso ''iz salamurce'', in pa kruh!..Še gobice za juhe in omake so iz naših host! Spečemo vam tudi ocvirkovo ali metino, špehovo, potico, česnove brioše - le prej nam povejte!

V primeru predhodnega naročila skupine, sestavimo meni v dogovoru z vami. Z izjemo enolončnic in prave goveje juhe, so vse jedi pripravijo ob vašem naročilu.

Pijača

Žejo vam pogasimo z vodo, sokovi in pivom - poleti ledeno mrzlim točenim; a okus vam razvajamo s čudovitimi belimi vini iz Jakobskega dola in cvičkom iz Dolenjske.

Zemljevid, da nas boste lažje našli!


Odpiralni čas:

tor-sob: 10 am-16 pm

( za naročene skupine seveda dlje) :)

nedelja,ponedeljek in prazniki po dogovoru, za večje skupine

Kontakt

dosegljivi smo na telefon:

03 5634638, 040 128 982

lahko tudi mail:

marinkakuder@gmail.com

a telefon je bolj ziher:)